• itulau_ulu_Bg

Suavai Tulaga Lelei

O se vaega o tagata su'esu'e mai iunivesete i Sikotilani, Potukale ma Siamani ua latou atiina ae se masini e mafai ona fesoasoani e iloa ai le i ai o vailaau e tineia ai manu faalafua i le maualalo o fa'atonuga o vai.
O la latou galuega, o loʻo faʻamatalaina i se pepa fou na lomia i le aso i le tusi o le Polymer Materials and Engineering, e mafai ona faʻavavevave, faigofie, ma taugofie le mataʻituina o le vai.
O vailaau fa'asaina o lo'o fa'aaogaina lautele i fa'ato'aga i le lalolagi atoa e puipuia ai le gau o fua.Ae ui i lea, e tatau ona fa'aeteete, aua e o'o lava i tama'i li'o i le palapala, vai o le eleele po'o le sami e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata, manu ma le si'osi'omaga.

https://www.alibaba.com/product-detail/GPRS-4G-WIFI-LORA-LORAWAN-MULTI_1600179840434.html?spm=a2700.galleryofferlist.normal_offer.d_title.74183a4bUXgLX9
E mana'omia le mata'ituina pea o le si'osi'omaga ina ia fa'aitiitia le fa'aleagaina o le vai ina ia mafai ai ona fai se gaioiga vave pe a maua vaila'au i vai fa'ata'ita'iga.I le taimi nei, e masani ona faia suʻega faʻamaʻi i lalo o tulaga suʻesuʻe e faʻaaoga ai metotia e pei o le chromatography ma le tele o spectrometry.
E ui o nei su'ega e maua ai fa'ai'uga fa'atuatuaina ma sa'o, e mafai ona alu le taimi ma taugata e fa'atino.O se tasi o mea fa'amoemoeina o se meafaigaluega su'esu'e vaila'au e ta'ua o le Raman Scattering (SERS).
Pe a pa le malamalama i se mole, e taape i laina eseese e faalagolago i le fausaga mole o le mole.O le SERS e mafai ai e saienitisi ona iloa ma iloa le aofaʻi o mole o totoe i totonu o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se uʻamea e ala i le suʻesuʻeina o le "talatamailima" tulaga ese o le malamalama o loʻo salalau e le mole.
O lenei aafiaga e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻaleleia o le uʻamea ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi molelaʻau, ma faʻaleleia atili ai le malosi o le sensor e iloa ai le maualalo o faʻamaʻi i totonu o le faʻataʻitaʻiga.
O le vaega su'esu'e na sauni e fausia se su'ega fou, sili atu ona feavea'i su'ega e mafai ona fa'afefe mole mole i totonu o vai fa'ata'ita'iga e fa'aaoga ai mea lomitusi 3D avanoa ma maua ai fa'ai'uga sa'o muamua ile fanua.
Ina ia faia, na latou suʻesuʻeina le tele o ituaiga eseese o fausaga sela na faia mai le faʻafefiloi o polypropylene ma le tele-walled carbon nanotubes.O fale na fausia e faʻaaoga ai filaments uʻamea, o se ituaiga masani o lomitusi 3D.
O le fa'aaogaina o metotia fa'a-kemisi susū masani, o nanoparticles siliva ma auro o lo'o teuina i luga o le fausaga o le sela e mafai ai ona fa'aleleia atili le fa'asologa o Raman.
Na latou fa'ata'ita'iina le agava'a o le tele o fausaga 3D lomitusi meafaitino e mitiia ma fa'afefe mole mole o le vaila'au lanu moana methylene blue, ona su'esu'eina lea e fa'aaoga ai se masini feavea'i Raman spectrometer.
O mea na sili ona lelei i su'ega muamua - lattice designs (periodic cellular structures) fusia i silver nanoparticles - ona fa'aopoopo lea i le fasi pepa su'e.O nai vaega laiti o iniseti moni (Siram ma le paraquat) na fa'aopoopoina i suasami ma vai fou fa'ata'ita'iga ma tu'u i luga o fasi pepa mo su'esu'ega SERS.
O le vai e ave mai le gutu o le vaitafe i Aveiro, Potukale, ma mai paipa i le eria lava e tasi, lea e masani ona tofotofoina e mataʻituina lelei le filogia o le vai.
Na maua e le au suʻesuʻe na mafai e fasi pepa ona iloa ni molelaʻau faʻamaʻi e lua i faʻamaʻi i lalo ifo o le 1 micromole, lea e tutusa ma le tasi mole mole mole mole vai.
Polofesa Shanmugam Kumar, mai le James Watt School of Engineering i le Iunivesite o Glasgow, o se tasi o tusitala o le pepa.O lenei galuega e faʻavae i luga o ana suʻesuʻega i le faʻaogaina o tekinolosi lomitusi 3D e fausia ai lattices faʻapipiʻi nanoengineered ma mea faʻapitoa.
"O taunuʻuga o lenei suʻesuʻega muamua e matua faʻamalosia ma faʻaalia ai o nei mea taugofie e mafai ona faʻaogaina e gaosia ai masini mo le SERS e iloa ai vailaau faʻasaina, e oʻo lava i le maualalo o faʻatonuga."
Dr. Sara Fateixa mai le CICECO Aveiro Materials Institute i le Iunivesite o Aveiro, o se tusitala faʻatasi o le pepa, ua atiaʻe plasma nanoparticles e lagolagoina le tekonolosi SERS.A'o su'esu'eina e lenei pepa le agava'a o le faiga e su'esu'e ai ituaiga fa'aleaga vai, e faigofie lava ona fa'aoga le tekonolosi e mata'ituina ai le iai o vai fa'aleagaina.


Taimi meli: Ian-24-2024