• itulau_ulu_Bg

O masini susū o le eleele e taula'i i su'esu'ega fa'asusu

Faatasi ai ma tausaga o lamala ua amata ona sili atu nai lo tausaga o le tele o timuga i le itu i Saute Sautesasae, o le faʻafefe o le vai ua sili atu ona manaʻomia nai lo se mea taugata, e faʻaosofia ai le au faifaʻatoʻaga e saili ni auala sili atu ona lelei e fuafua ai le taimi e faʻafefe ai ma pe fia le faʻaoga, e pei o le faʻaaogaina o le susu. fa'alogo.
O tagata suʻesuʻe i le Stripling Irrigation Park i Camilla, Ga., o loʻo suʻesuʻeina vaega uma o le faʻafefe, e aofia ai le faʻaogaina o masini susū palapala ma le leitio telefoni e manaʻomia e toe faʻafoʻi atu ai faʻamatalaga i faifaatoaga, o le tala lea a Calvin Perry, pule sili o le paka.
"Ua matua tupu tele le vai i Georgia i tausaga talu ai nei," o le tala lea a Perry.“Ua sili atu nei i le 13,000 pivots i totonu o le setete, faatasi ai ma le silia ma le 1,000,000 eka ua faasūsūina.Ole fua ole vai ile eleele ile puna ole vai e fa'asusu ai e tusa ma le 2:1.”
O le faʻatonuga o pivots ogatotonu o loʻo i sautesisifo Georgia, na ia faʻaopoopoina, ma sili atu ma le afa o pivots ogatotonu i le setete i le Lower Flint River Basin.
O fesili muamua e fesiligia i le fa'asusu, o afea ou te fa'asusu ai, ma o le a le tele ou te talosaga ai?fai mai Perry.“Matou te lagona e pei o le taimi e faʻasusu ai ma faʻatulaga lelei, e mafai ona faʻaleleia.E ono mafai ona tatou fa'asaoina vai i le fa'ai'uga o le vaitau pe afai o le susū o le palapala o lo'o i ai i le mea e tatau ona i ai, ma atonu e mafai ona tatou fa'asaoina le tau o le fa'aoga.
E tele auala eseese e fa'atulaga ai le fa'asusu, o lana tala lea.
“Muamua, e mafai ona e faia i le auala tuai e ala i le alu i fafo i le fanua, kiki le palapala, pe tilotilo i lau o laau.Po'o, e mafai ona e va'ai le fa'aogaina o le vai fa'ato'aga.E mafai ona e fa'atautaia mea faigaluega fa'atulagaina fa'asusu e fai ai fa'ai'uga fa'asusu e fa'atatau i fua o le susu.
O le isi filifiliga
“O le isi filifiliga o le mata'ituina lea o le tulaga o le susu o le palapala e fua i masini e tu'u i totonu o le fanua.O nei faʻamatalaga e mafai ona tuʻuina atu ia te oe pe aoina mai le fanua, ”o le tala lea a Perry.
O eleele i le itu i sautesasae o le Talafatai o le Talafatai o loʻo faʻaalia le tele o fesuiaiga, na ia matauina, ma e leai se ituaiga palapala e tasi i le au faifaatoaga i totonu o latou fanua.Mo lea mafua'aga, e sili ona lelei le fa'asūsuina i totonu o nei 'ele'ele e fa'aaoga ai se fa'atonuga fa'apitoa i nofoaga ma atonu fo'i e fa'aogaina masini masini, o lana tala lea.
“E tele auala e maua mai ai fa'amaumauga o le susū o le palapala mai nei su'esu'ega.O le auala pito sili ona faigofie o le faʻaaogaina o se ituaiga telemetry.E pisi tele le au faifaatoʻaga, ma latou te le manaʻo e o atu i totonu o latou fanua taʻitasi ma faitau se masini susū palapala pe a latou le manaʻomia.E tele auala e maua ai nei faʻamatalaga, ”o le tala lea a Perry.
O masini lava ia e pa'ū i ni vaega autu se lua, o le Watermark soil moisture sensors ma nisi o mea fou capacitance-type soil sensors, o lana tala lea.
O lo'o iai se oloa fou ile maketi.E ala i le tu'ufa'atasia o meaola fa'ato'aga ma fa'asaienisi agronomic, e mafai ona fa'ailoa mai ai le maualuga o le fa'alavelave, fa'ama'i o la'au, tulaga o le soifua maloloina o fuala'au, ma le mana'omia o vai.
O le tekonolosi e faʻavae i luga o le pateni USDA ua taʻua o BIOTIC (Biologically Identified Optimal Temperature Interactive Console).O lo'o fa'aogaina e le tekonolosi se masini vevela e mata'ituina ai le vevela o lau fa'ato'aga e iloa ai le mamafa o le vai.
O lenei masini, tu'u i totonu o le fanua a le tagata faifa'ato'aga, e ave le faitauga ma tu'u atu fa'amatalaga i le nofoaga autu.
O lo'o va'ai mai afai e fa'aalu e lau fa'ato'aga ni minute se tele i tua atu o le maualuga o le vevela, o lo'o o'o i le mamafa o le susu.Afai e te fa'asusuina le fa'ato'aga, o le a pa'u i lalo le vevela o le fala.Ua latou atiina ae algorithms mo le tele o fua o faatoaga.
Meafaigaluega tele
"O le leitio telemetry o loʻo maua mai ai faʻamatalaga mai se nofoaga i le malae i lau piki i le pito o le fanua.I lenei auala, e te le tau savali i totonu o lau fanua ma se komepiuta komepiuta, faʻapipiʻi i luga o se atigipusa, ma download faʻamaumauga.E mafai ona e mauaina faʻamatalaga faʻaauau.Po'o, e mafai ona i ai sau leitio e lata ane i masini i totonu o le fanua, atonu e tu'u i luga teisi maualuga, ma e mafai ona e toe fa'afo'i atu lena mea i se ofisa ofisa."
I le paka vai i sautesisifo Georgia, o loʻo galulue tagata suʻesuʻe i luga o le Mesh Network, faʻapipiʻi masini taugofie i fafo i le fanua, o le tala lea a Perry.E feso'ota'i le tasi ma le isi ona toe fo'i lea i se nofoaga autu i le pito o le malae po'o se pito ogatotonu.
E fesoasoani ia te oe e tali fesili o le taimi e faʻafefe ai ma pe fia le faʻafefe.Afai e te va'ai i fa'amaumauga o le susu o le palapala, e mafai ona e va'aia le fa'aitiitia o le tulaga o le susu o le palapala.O le a avatu ai ia te oe se manatu i le vave ona pa'ū ma avatu ia te oe se manatu i le vave e te manaʻomia e faʻafefe ai.
"Ina ia iloa le tele o le faʻaoga, matamata i faʻamaumauga, ma vaʻai pe faʻapupulaina le susu o le eleele i lalo i le loloto o au aʻa i lena taimi faapitoa."

https://www.alibaba.com/product-detail/HIGH-PRECISION-LOW-POWER-SOIL-TEMPERATURE_1600404218983.html?spm=a2747.manage.0.0.2bca71d2tL13VO


Taimi meli: Apr-03-2024