• itulau_ulu_Bg

Lologa, eleele solo na taia ina ua ulufale Initonesia i vaitau timuga.

O le tele o itulagi o loʻo vaʻaia le tele o taimi o le ogaogahttps://message.alibaba.com/msgsend/contact.htm?spm=a2700.galleryofferlist.normal_offer.11.61e266d7R7T7wh&action=contact_action&appForm=s_en&chkProductIds=1600460_Id_ProductIds=1600460Id_xf_ds_16004601_fxID 8-cXQmw9YxaBEr8EB547KodViPZFLzqZHtRL8mp61P-tA0SedkhauMS&tracelog=contactOrg&mloca=main_en_search_listtau fa'atusatusa i tausaga ua mavae, ma ua fa'atupula'ia ai le solo o le eleele.

Mata'itūina o le alāvai matala le maualuga o le vai ma le saoasaoa o le tafe o le vai ma le tafe o le vai–sene le maualuga o le radar mo Lologa, solo solo:

https://message.alibaba.com/msgsend/contact.htm?spm=a2700.galleryofferlist.normal_offer.11.61e266d7R7T7wh&action=contact_action&appForm=s_en&chkProductIds=1600460_Id_ProductIds=1600460Id_xf_ds_16004601_fxID 8-cXQmw9YxaBEr8EB547KodViPZFLzqZHtRL8mp61P-tA0SedkhauMS&tracelog=contactOrg&mloca=main_en_search_list

 

O loo saofai se fafine ia Ianuari 25, 2024 i le faamalama o se fale lolovaia i Muaro Jambi, Jambi.
Fepuari 5, 2024

JAKARTA - O lologa ma eleele solo e mafua mai i se faasologa o mea leaga o le tau ua faaleagaina ai fale ma tagata ua faimalaga i le tele o itulagi o le atunuu, ma mafua ai ona tuuina atu e le pulega o le lotoifale ma le atunuu se fautuaga lautele e uiga i faalavelave matautia hydrometeorological.

O le tele o itumalo i le atunuu ua aafia i timuga mamafa i vaiaso talu ai, e tusa ai ma le vaaiga a le Ofisa Vaaitau, Climatology and Geophysics Agency (BMKG) i le faaiuga o le tausaga ua mavae e faapea e oo mai le vaitau o timuga i le amataga o le 2024 ma e ono afaina ai lologa.

O nisi o itulagi i Sumatra o loʻo tauivi nei ma lologa e aofia ai le itumalo o Ogan Ilir i Sumatra i Saute ma le itumalo o Bungo i Jambi.

I Ogan Ilir, o timuga mamafa na mafua ai lologa i nuu e tolu i le Aso Lulu.O lologa e oo atu i le Aso Tofi ua oo atu i le maualuga e oo atu i le 40 senitimita ma aafia ai aiga e 183, e aunoa ma ni faalavelave i le lotoifale na lipotia mai, e tusa ai ma le Ofisa o Faalavelave Faafuasei a le Itumalo (BPBD).

Ae o loʻo tauivi pea pulega o faʻalavelave faʻafuaseʻi e pulea le lolo i le itumalo o Bungo i Jambi, lea na faʻamauina ai lologa e fitu itumalo talu mai le Aso Toʻonaʻi talu ai.

O timuga tetele na mafua ai ona lolovaia le Vaitafe o Batang Tebo lata ane, ma lofia ai le silia ma le 14,300 fale ma aveesea ai le 53,000 tagata nonofo i vai e oo atu i le mita le maualuga.

Faitau foi: El Nino e mafai ona sili atu le vevela o le 2024 nai lo faamaumauga 2023

O lologa foi na faaleagaina ai le tasi alalaupapa taofi ma lua alalaupapa sima, o le tala lea a Bungo BPBD head Zainudi.

“E na’o le lima a matou va’a, ae e 88 nu’u na a’afia i le lolo.E ui i le utiuti o punaoa, o loʻo faʻaauau pea ona aveese e le matou 'au tagata mai le tasi nuʻu i le isi, "o le tala lea a Zainudi i se faʻamatalaga na tuʻuina atu i le Aso Tofi.

Na ia faaopoopo mai o le tele o tagata na filifili e nonofo i o latou fale lolovaia.

O le Bungo BPBD o loʻo mataʻituina sapalai o meaʻai ma vai mama mo tagata o loʻo aʻafia aʻo faʻaitiitia faʻafitauli o le soifua maloloina, o le tala lea a Zainudi.

O se tagata nofomau o loʻo taʻua o M. Ridwan, 48, na maliu ina ua uma ona laveaʻiina ni tama se toʻalua mai le tafega i le lolo i le itumalo o Tanah Sepenggal, Tribunnews.com lipotia.

O Ridwan na maua i le manava ma na leiloa se mea ina ua uma ona laveaʻi tama, ma na faʻailoa mai ua maliu i le taeao o le Aso Sa.

Fa'alavelave i Java

O nisi o itulagi i le motu sili ona toʻatele o Java o loʻo lolovaia foi ina ua mavae aso o timuga tetele, e aofia ai nuʻu e tolu i le itumalo o Purworejo, Central Java.

O Jakarta ua faʻafefe foi ona o timuga mamafa i nai aso ua tuanaʻi na mafua ai ona paʻu le Vaitafe o Ciliwung i ona auvai ma lofia ai nofoaga lata ane, ma tuua ai le iva pitonuʻu i North ma East Jakarta na lofia e vai e 60 cm le maualuga e pei o le Aso Tofi.

Fai mai le ulu o Jakarta BPBD, Isnawa Adji, o loʻo galulue le ofisa o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le ofisa o punaoa vai a le taulaga i faiga faʻaitiitia.

"O loʻo matou faʻamoemoe e faʻaitiitia lologa i se taimi lata mai," o le tala lea a Isnawa i le Aso Tofi, e pei ona taʻua e Kompas.com.

O le faʻasolosolo talu ai nei o faʻalavelave mataʻutia o le tau na mafua ai foʻi le solo i isi vaega o Java.

O se vaega o le papa e 20 mita le maualuga i le itumalo o Wonosobo, Central Java, na paʻu i le Aso Lulu ma poloka ai se auala e fesoʻotaʻi ai itumalo o Kaliwiro ma Medono.

Faitau foʻi: Faʻamafanafana le lalolagi ua latalata ile 1.5C tapulaʻa taua ile 2023: EU mataʻituina

O le eleele solo na muamua atu i timuga mamafa e tolu itula, o le tala lea a le ulu o le BPBD o Wonosobo Dudy Wardoyo, e pei ona taʻua e Kompas.com.

O timuga mamafa fa'atasi ai ma matagi malolosi na mafua ai fo'i le solo i le itumalo o Kebumen i Java Tutotonu, ma soloia ai la'au ma fa'aleagaina ai le tele o fale i nu'u e 14.

Fa'atuputeleina o taimi

I le amataga o le tausaga, na lapataia ai e le BMKG le mamalu o le atunuu i le ono tulai mai o ni faaletonu o le tau i totonu o le atunuu seia oo mai ia Fepuari, ma o ia mea e ono tulai mai ai ni faalavelave tau le vai e pei o lologa, eleele solo ma afa.

Na maualuga le avanoa o timuga mamafa tele, matagi malolosi ma galu tetele, o le tala lea a le ulu o le BMKG Dwikorita Karnawati i lena taimi.

I se faʻamatalaga i le Aso Gafua, na faʻamatala ai e le BMKG le malosi o timuga talu ai nei na mafua mai i le afa o Asia, lea na aumaia ai le tele o ausa vai i luga o le itu i sisifo ma saute o atumotu o Initonesia.

Ua valoia foi e le lala sooupu o le tele o itulagi i totonu o le atunuu o le a vaaia le feololo i le mamafa o timuga i le faaiuga o le vaiaso, ma lapatai mai e ono mamafa timuga ma matagi malolosi i luga o Greater Jakarta.

Faitau foʻi: O mea ogaoga o le tau na toetoe a taʻitaʻia ai tuaa o tagata: Suʻesuʻega

O le tele o itulagi o loʻo vaʻaia le tele o taimi leaga o le tau pe a faʻatusatusa i tausaga ua mavae.

O lologa lata ane i le vaiaso atoa i Bungo o Jambi o le lona tolu lea o faʻalavelave faʻafuaseʻi na oʻo i ai le itumalo.


Taimi meli: Apr-10-2024